2. závod PČR v cross country v Božeticích 11.4. (foto i video)

Po krásném enduro sprintu v Orlové jsme se těšili na další závod PČR cross country,který se měl jet ve Stodu u Plzně 11.4.2010. Ten však byl pro nečekané události přeložen do Božetic u Milevska.

Po shlédnutí tratě jsme se již nemohli dočkat, až uvedeme k životu naše stroje. Trať jsme si velice pochvalovali i přes nepřízeň počasí. Od rána dešťové přeháňky, ale v odpoledních hodinách se počasí umoudřilo a dokonce se na nás usmálo i sluníčko. V lese na nás čekali zajímavé pasáže,kořeny, pěkné výjezdy a sjezdy,super skoky a vypalovačky na rovinkách. Povrch trati byl hlinitý a po dopolední spršce velmi kluzký.

Verva nastoupila do závodu ve třídě E1 se třemi želízky v ohni a hned od startu je bylo v čele závodu vidět.
Závod trval 120 minut a kluci o své přední příčky tvrdě bojovali a udrželi až do konce.

Mára jezdil na druhém místě, ale svoji Yamahu hnal vehementně kupředu, tak došlo ke dvojímu tankování a tím se zřejmě připravil o druhé místo. O čtvrté a páté místo sváděli boj Mářa a Miki. Mářa při tankování ztratil kontakt s Mikim a začala jeho stíhací jízda. Miki myslel, že je dobojováno a tak vysadil tempo a to byla chyba… Mářa se kousnul a v posledním kole ho dojel, ale Miki se nevzdával a chtěl Mářovi prchnout. V tu chvíli se mu splašil jeho stroj KTM a otočil ho koly vzhůru jako když je chce centrovat 🙂 …než se sebral ze země a otočil stroj tak Mářa zmizel.

U cíle však došlo k velice nečekanému, ale pěknému gestu, kdy Mářa vyčkal na svého teamového kolegu a nechal ho projet cílem před sebou se slovy: „on kvůli mě lehnul…“……co k tomu dodat.

Verva tak v Božeticích ukořistila spoustu bodíků, neboť Mára sklízel ovace na stupni vítězů za 3 místo,Miki 4 a Mářa 5.

Tím to také rádi poděkujeme za pěknou trať, kterou si pro nás ADT připravilo. A už se těšíme na další závody v Jiníně.

Pája

Napsat komentář