1. závod PČR v Cross Country je za námi! Bělá pod Bezdězem 21.3.2010 (video i foto)

V neděli 21.3.2010 se konal první závod MČR a PČR v cross country v Bělé pod Bezdězem.

I když byl první jarní den, počasí jezdcům moc nepřálo. Celou noc pršelo, a tak z tratě, která by za hezkého počasí byla pěkná písčitá vypalovačka se náhle stala blátivá stoka, která byla pro mnohé závodníky tou nejhorší noční můrou. Někteří jezdci po shlédnutí tratě do závodu raději nenastoupili…

Jelo se na písčitém hodně promáčeném povrchu, samá kolej a hlubohé bláto. Verváci do toho šli doslova „s vervou“ a nezalekli se! V dopoledním závodě startoval v Cčkách nováček teamu Luděk Fofoňka ml., který se s náročným terénem popral velice dobře, nevzdal se a sesbíral bodíky za 16 místo.

V odpoledním závodě startovali v kategorii E1 hned tři „verváci“: Mařáček, Obst a Dolejš ml. Už od startu se jim dařilo a pohybovali se na předních pozicích. Nejlépe se s náročnou tratí popral Mářa a závod vyhrál! Do té doby než stál na stupínku vítězů si myslel, že je to dobrej „managerův“ fór. Na druhém místě dojel Mára. Miki, který měl menší kolizi a poranil si palec na pravé ruce dojel se zkřiveným ksichtem od bolesti 🙂 na krásném šestém místě.

Je vidět, že zimní příprava a soustředění v Itálii Vervě pořinesla úspěch a spoustu bodů do letošního seriálu. Verváci, jen tak dál!

ADT se s nelehkou rolí organizátora popralo skvěle a všichni si užili parádní podnik ve stylu, v jakém jsme na to od ADT již zvyklí. Díky kluci!

Vaše Pája

VIDEO

FOTOGALERIE

2 thoughts on “1. závod PČR v Cross Country je za námi! Bělá pod Bezdězem 21.3.2010 (video i foto)”

Napsat komentář